Grov hets av Malika Bayan

Ifølge VG har det på Facebook-siden "Mannegruppa Ottar" de siste dagene vært en hyppig deling av det som skal være falske nakenbilder av Malika Bayan.

Bayan er damen som ble landskjent etter at hun iført hijab ble nektet adgang til frisørsalongen til Merete Hodne. Hodne ser på hijaben som et totalitært symbol og ville av den grunn ikke ha henne i sin frisørsalong, noe hun er dømt for i både tingrett og lagmannsrett. 

Nå er Bayan en dame jeg ikke har så veldig store sympatier med. Slik jeg ser saken mellom henne og Hodne har hun bidratt til å fremprovosere reaksjonene, og ser ut til å nyte sine "15 minutes of fame"

Dvs, det siste har nok endret seg de siste dagene.

Som sagt så har jeg minimalt med sympati for Bayan, men det å dele nakenbilder mot et noens vilje er og blir skammelig og totalt forkastelig. Anser det for å være irrelevant om bildene er ekte eller falske. Det blir ikke bedre av påfølgende kommentarer om at hun har "fine pupper" eller blir kalt "ditt ludder".

Det må være mulig å ytre seg kritisk mot Bayan uten å ty til den slags tåpeligheter.

Facebook-siden "Mannegruppa Ottar", som også tidligere har vært i et kritisk søkelys, har heldigvis reagert og utestengt flere brukere som har spredt bildene. Det siste jeg så var at det dreide seg om fem brukere, men det kunne bli flere etter hvert. Det er tross alt ganske få sammenlignet med gruppens 43 000 medlemmer, og sier lite om gruppen for øvrig. Så vidt jeg forstår er det medlemmer av gruppen som har gjort Bayan oppmerksom på bildene, så man kan jo like gjerne trekke frem de som representative for resten av gruppen.

Bayans advokat, Sulman Hussain, sier til Nettavisen at de vurderer politianmeldelse, i tillegg til å be om oppreisning for det de mener er ærekrenkende ytringer. Hvorvidt de eventuelt når frem med et slikt søksmål gjenstår å se.

Men uansett, det å dele den slags bilder, eller komme med hva som helst av tilhørende kommentarer, det er faktisk ikke greit. Det er ytringer og oppførsel som ikke er i nærheten av å være hjemlet av ytringsfriheten.

 

3 kommentarer

Lill-Kristin

17.01.2017 kl.15:41

Når Bayan hetses på det viset så er det symptomet på et stort demokratisk problem. Det er et angrep på alle kvinner. Vi kan ikke stikke hodet frem i offentlig debatt uten å oppleve seksualisert hets. Det er jo for jævlig at halvparten av jordens befolkning ikke skal kunne delta i debatten uten at det skal handle om hvilket kjønn man har.

Jan Roar Hatlem

17.01.2017 kl.16:02

Hei. Jeg er på ingen måte uenig i det, og kan bare oppfordre alle som tyr til den slags tøv til å heve sitt eget nivå noen hakk.

stavangerinmyheart

17.01.2017 kl.17:00

Som jeg ser det er det to forskjellige saker. Om man er enig eller uenig i saken ang. frisørsalong og hijab osv. har i grunnen ingen ting med den andre å gjøre. Men helt enig. Burde heve nivået et hakk, slike bilder burde ikke sirkulert. Uavhengig av hvem de er av.

Skriv en ny kommentar

Jan Roar Hatlem

Jan Roar Hatlem

46, Flora

Mann som venter på midtlivskrisen. Interessert i mangt og mye, meninger om mangt og mye, og sikkert langt ute på viddene i mange tilfeller. Greit det, jeg våger å stå for mine meninger, og evner å beklage/korrigere om jeg ser at her tok jeg ***meg feil.

Kategorier

Arkiv

hits