Mahamud-saken, atter en gang

Mangt og mye er sagt om tilbaketrekkingen av statsborgerskapet og utvisningsvedtaket av bioingeniøren Mahad Abib Mahamud.

Mannen, som hevder han er fra Somalia, kom til Norge som 14-åring.
Norske myndigheter mottok i 2014 et tips om at han ikke er fra Somalia, men fra nabolandet Djibouti.
UDI har undersøkt saken, og konkluderer med at det er hold i tipset og har av den grunn tilbakekalt det norske statsborgerskapet.
UDIs hjemmel er fra et regelverk vedtatt av et enstemmig storting i 2005.

Mahamud nekter å akseptere dette, og saken ender nå i retten.

Saken har opprørt mange, og det er nå et flertall på Stortinget som vil frata UDI retten til å ta det norske statsborgerskapet fra noen. Flertallet mener dette må avgjøres av domstolene.

Mange mener at det er galt å frata noen statsborgerskapet etter 17 år i Norge, noen har også trukket frem at Mahamud bare var 14 da han kom til Norge.

Men, da MÅ man også huske følgende:
Mahamud søkte om det norske statsborgerskapet i 2008. Da var han godt over 20 år og slett ikke lenger et barn. Lovbruddet han er mistenkt for skjedde altså når han var en voksen mann, følgelig må han også eventuelt dømmes som en voksen. Ved søknaden ble han utvilsomt gjort oppmerksom på det er straffbart å gi feil opplysninger.

Retten kan ikke legge vekt på hans eventuelle løgn om opprinnelse da han var 14.

 

 

Én kommentar

Sanne

21.01.2017 kl.02:04

bra!! ta gjerne en innom blogg også

Skriv en ny kommentar

Jan Roar Hatlem

Jan Roar Hatlem

46, Flora

Mann som venter på midtlivskrisen. Interessert i mangt og mye, meninger om mangt og mye, og sikkert langt ute på viddene i mange tilfeller. Fotball- og bokseentusiast, mine lag er Liverpool, Florø Fotball, Barcelona og Viking.

Kategorier

Arkiv

hits