Loven må beskytte de voldsutsatte, ikke skadeudyrene

Ifølge Barneombudet lever 1100 nordmenn på kode 6 og 7, som skal være samfunnets strengeste beskyttelse. De fleste av dem er kvinner og barn.

Det skal være snakk om 600 barn og unge,
600 barn og unge som må leve i skjul, med hemmelig adresse.

Ikke fordi de har gjort noe galt. Ikke fordi de står i fare for å bli kastet ut av landet. Ikke fordi de må skjule seg fra hissige kreditorer eller noe slikt.

Nei.
De må ofte flytte. Ofte til et nytt nabolag. Ofte bytte skole. og idrettslag.  De kan ikke være på sosiale medier, og de må lyve om det hele for sine venner.
Alt fordi en voldelig drittsekk er ute etter å ta dem eller moren.

Myndighetene har gjort litt mer for å beskytte voldsutsatte kvinner og barn. Men siden det fortsatt er hundrevis som får sin livskvalitet drastisk redusert pga voldelige skadeUdyr, så er det ikke gjort nok. Norge er faktisk dømt for mangelfull beskyttelse av Nina. I 2013 slo høyesterett fast at hennes rettigheter var krenket i henhold til den Europeiske menneskerettskonvensjonen

Barneombudet sier at forskning viser at barn som utsettes for vold , blir fysisk og psykisk syke. At de må være på flukt, og stadig tilpasse seg nye omgivelser er selvsagt en voldsom tilleggsbelastning.

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne mener det alltid må være overgriperen som må få sin frihet begrenset, og ikke ofrene som har lidd mer enn nok.
Det er ikke akkurat vanskelig å være enig med henne i det.

Både Horne og barneombudet Anne Lindboe mener at voldelige menn som ødelegger livene til kvinner og barn må bære elektronisk fotlenke, såkalt omvendt voldsalarm.
Ordningen ble innført i 2013 og gjør det mulig at personer som oppfører seg truende, dømmes til å bruke en elektronisk lenke som varsler politiet når han eller hun nærmer seg offeret.

Men ordningen, som kostet 49 millioner kroner å innføre brukes sjelden. Så langt skal det bare være ni personer som er dømt til å gå med omvendt voldsalarm fire av dem hadde denne på pr første januar.

Mål det opp mot det faktum at 1100 kvinner og barn må leve på hemmelig adresse, stadig må bytte adresse, nabolag, skole, idrettslag, ikke være på sosiale medier osv.

Det er bare skammelig, og her må det kommer umiddelbare endringer. Loven skal beskytte ofrene, ikke voldelige skadeUdyr,

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jan Roar Hatlem

Jan Roar Hatlem

46, Flora

Mann som venter på midtlivskrisen. Interessert i mangt og mye, meninger om mangt og mye, og sikkert langt ute på viddene i mange tilfeller. Fotball- og bokseentusiast, mine lag er Liverpool, Florø Fotball, Barcelona og Viking.

Kategorier

Arkiv

hits