Riktig å vrake Northug

I dag kom uttaket til helgens verdenscup-løp i Falun, og den store nyheten var at Petter Northug ikke var blant de som kom gjennom det trange nåløyet.

Løpene i Falun er de siste verdenscup-løpene før VM i Lahti.

Petter Northug har så langt hatt en svært vanskelig sesong, og han ønsket å gå i Falun for å teste formen før VM.

? Dette er et uttak som Petter er totalt uenig i. Han hadde jo veldig lyst til å gå og var avhengig av å få matchet seg på den sprinten. Han skal gå VM-sprinten og trenger gjennomkjøringer. Derfor var Petters plan at han skulle være tilbake i verdenscupen i Falun, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til VG.

Det Northug har vist denne sesongen har vært skrale saker. Han har ikke deltatt i verdenscupen siden han ble nr 51 på 10 km på Lillehammer tidlig i desember.
Sist helg ble han bare nr. 26 under et Norgescup-løp på Sjusjøen, før han søndag ble nr. 2 under Uglarennet på hjemmebane i Trondheim.
De svake resultatene skal skyldes overtrening, og hadde det ikke vært for at Northug under VM kan både sprinten og 50 km som tittelforsvarer er det nok heller tvilsomt om han hadde blitt en del av VM-troppen.

For landslagstrener Vidar Løfshus var det neppe lett å utelate Northug fra løpene i Falun.
For alle vet at trønderen er mesterskapsløpsnummer nr. 1. Flere ganger har hans prestasjoner i forkant av mesterskap vært relativt svake, men når han kjenner duften av gull er han knapt til å stanse. 13 VM-gull har det blitt så langt i den imponerende karrieren. Å fått en test mot de beste løperne i verden ville ute tvil vært nyttig, og kanskje er det en tabbe å utelate Northug fra helgensverdenscupløp. .Kanskje burde landslagsledelsen gamblet, tatt sjansen på at han skal komme tilbake i toppslag og en gullkandidat i VM, og dermed latt løpene i Falun bli en verdifull og kanskje helt nødvendig trening med startnummer som jeg så noen kommenterte.

Men Løfshus kan ikke bare tenke på gamle meritter. Hans jobb er å plukke ut det beste laget til VM, og dermed må han se sine antatt beste mot de beste internasjonalt. Falun er siste sjanse til å vise seg frem i internasjonal toppkonkurranse før VM, og det er knallhard kamp om plassene. Det hører med til historien at hverken Pål Golberg, som leder sprintverdenscupen, eller Ola Vigen Hattestad er funnet verdig en plass på sprintlaget i Falun. Det forteller litt om hvor vanskelig det er å bli en del av laget, der det florerer av medaljekandidater.

Jeg er stor fan av Petter Northug, og det vil ikke overraske meg om han nå bare bruker vrakingen som motivasjon og stiller som gullkandidat når vi kommer til Lahti. Men det er mange som beinet, flere løpere som ut fra prestasjoner denne sesongen mer enn Petter fortjener sjansen til å vise seg frem i Falun. Han er som tittelforsvarer uansett en del av VM-troppen, det er andre som må kjempe om VM-billetten og trenger konkurransene i Falun. Northug har ikke vist noe som tyder på at han blir en medaljekandidat i Lahti, bortsett fra at Petter er Petter og en mesterskapsløper av rang. Og som sagt, han kan slå til igjen, Kapasiteten er jo der, om han finner toppformen,

Men ut fra dagens situasjon, er det rett å vrake Northug fra verdenscuplaget.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jan Roar Hatlem

Jan Roar Hatlem

46, Flora

Mann som venter på midtlivskrisen. Interessert i mangt og mye, meninger om mangt og mye, og sikkert langt ute på viddene i mange tilfeller. Fotball- og bokseentusiast, mine lag er Liverpool, Florø Fotball, Barcelona og Viking.

Kategorier

Arkiv

hits