Skatt på arv er likplyndring

Den borgerlige regjeringen har gjort mye jeg er uenig i, men også en del bra.
Mellom det jeg ser på som bra, er fjerningen av arveavgiften. Dødsskatten, som finansminister Siv Jensen ynder å kalle den.

Lik-plyndring, som jeg ikke nøler med å kalle med den avgiften.

Staten innkasserte årlig rundt to milliarder på lik-plyndringen.
Ikke mye penger i det totale bildet, og det var ikke de aller rikeste som måtte punge ut. Det var vanlige folk og eiere av små bedrifter som gjennom et langt og nøkternt liv hadde spart opp litt som de gjerne ville gi videre til neste generasjon.

Regjeringen fikk ved hjelp av samarbeids-partiene fjernet lik-plyndringen.
Arbeiderpartiet har fra tid til annen ytret at de ikke var fremmed for å gjeninnføre avgiften, men nylig slo de fast at det ikke lenger var aktuell politikk.

Ikke uventet, så reagerer både SV og Rødt kraftig.

For partiene på yte venstre er det å drive inn mest mulig skatt og avgift mye av livsnerven, og da spesielt fra "de rike"

Er bare det at de rike ikke hadde nevneverdige problem med å unngå å bli lik-plyndret. Det var " de rike" som først og fremst betalte denne avgiften, og som i en del tilfeller førte til at neste generasjon ikke hadde råd til å overta barndomshjemmet, familiehytten eller familiebedriften.

SV og Rødt ivrer altså etter å straffe de som ikke har vett nok til å bruke opp egne penger mens de ennå er i live, eller kanskje de mener man har tjent for godt og derfor burde vært skattet hardere hele veien slik at man av den grunn ikke fikk muligheten til å legge til sides litt, til glede for neste generasjon. De bryr seg null og niks om at disse pengene er skattet for både en og tre ganger. For dem er det ikke nok, staten må hente inn mer fra døde menneskers lommebøker.

Det spørs om man under vingle-Støre kan stole på Ap. Så oppfordringen må være klar. Planlegg overførselen til neste generasjon slik at dere vrir dere unna en eventuell gjeninnføring av lik-plyndringen. Og/eller sørg for å bruke opp nok slik at du i det minste selv får glede av det du har jobbet og slitt for.

Én kommentar

Hanne Lovise Johnsen

25.01.2017 kl.11:47

fin blogg!

Skriv en ny kommentar

Jan Roar Hatlem

Jan Roar Hatlem

46, Flora

Mann som venter på midtlivskrisen. Interessert i mangt og mye, meninger om mangt og mye, og sikkert langt ute på viddene i mange tilfeller. Fotball- og bokseentusiast, mine lag er Liverpool, Florø Fotball, Barcelona og Viking.

Kategorier

Arkiv

hits