Spredning av nakenbilder

Appen Discord er etter det jeg forstår laget for at gamere på en enkel måte kan kommunisere med hverandre, og det skal være enkelt å sette opp egne private severe dr brukerne kan kommunisere med hverandre i lukkede rom. For å få tilgang må man få invitasjon fra noen som allerede er medlem. På appens nettside reklameres det at den kan erstatte velkjent Skype som kommunikasjonskanal.

Uskyldige greier altså, i utgangspunktet,
Men som i mange andre tilfeller, misbruk kan forekomme,

For en mnd siden dukket det opp en ny server på appen Discord.
Ikke for å diskutere gaming, men for å spre nakenbilder av norske jenter.

Det ser ut til å være et ganske så proft opplegg.
Fylkene har fått sine egne faner, der medlemmene enkelt kan gå inn og se nakenbilder av jenter i eget område. Under alle bildene står det fullt navn, på noen av dem også adresse og det lenkes til Facebook- og Instagramprofiler. Som om dette ikke er mer enn ille nok, så er det visstnok også mange som spør etter bilder av navngitte jenter.

Legges det ut bilder som noen med administratorroller synes er gode nok, stiger man i gradene og får bedre tilgang, la til et VIP-rom. Hva som skjuler seg der inne kan man jo spekulere i.
I tillegg til fylkesfanene, skal det også være egne faner for kjendiser og russ. Bilder der det ikke er lagt ut navn, slettes. Mao er det noen som sikrer at dette er ekte saker.,,,,

Man trenger ikke utpreget stor fantasi for å forstå hvor jævlig dette må være for jentene som her rammes, og denne typen spredning av nakenbilder er selvsagt ulovlig,

Jeg vil anta at det i hovedsak er gutter og "menn" som gjør seg skyldig i spredningen. Selv om det sikkert kan forekomme at også jenter sprer bilder av andre jenter, enten det måtte være for å mobbe eller kanskje med et hevnmotiv.

Uansett, det er en ulovlig og meget alvorlig handling.

Foreldre, skole og andre må komme på banen. Følge med på hva deres håpefulle foretar seg. Både når det kommer til å ta egne nakenbilder som de i god tro sender til kjæresten, og når det gjelder å spre denne typen bilder.

Det kan ikke sies sterkt nok : Kjære ungdom vær forsiktig med å ta denne typen bilder, og kikke vis eller send dem til hvem som helst. Det kan være at du kan stole på mottager, men det kan være så enkelt som at denne mister mobilen eller får datamaskinen hacket. Og vips, du/dere har fullstendig mistet kontrollen på det som videre kan skje.

Eller det kan være at mottageren allerede i utgangspunktet har uærlige hensikter, eller det kan være en kjæreste som vil hevne seg eller noe slikt om forholdet skulle ryke,

Til gutter og menn som mottar denne typen bilder.
Har du fått dem av ei jente som er kjæresten, eller som er forelsket i deg. Vær klar over det bildene KUN er ment for deg. Ikke for kompiser, eller medlemmene på et forum. Til jenter, og også gutter: Best er det nok om dere lar være å sende denne typen bilder, for de kan komme andre i hende ved et rent uhell.. Men om dere likevel velger å gjøre det, så vær forsiktig.

Og ryker forholdet, og denne går til guttene :

Du er faen ikke mye til mann om du da velger å publisere eller sende bilder av ex-en til kompiser. nei, da er du et feigt ussel kryp som fortjener skambank hver gang du viser deg offentlig. Det samme gjelder om du får tilsendt sånne bilder. I stedet for å le, gi tommel opp, sende dem videre eller noe annet usselt. Vis deg som en mann og fortell avsender at dette er faen ikke greit, og at du vil kontakte politiet.

Hva om det er en ex av dine nye flamme som deler bilder av jenta du nå er sammen med? Eller om det er av din søster, mor eller en annen slektning? Fortsatt kjempemorsomt?

Det er lov å tenke. Lov å være forsiktig.
Og husk : Ingen ekte mann deler nakenbilder av jenter mot deres egen vilje.

Det er det bare de usle krypene som gjør, KUN dem,

Så, er du en mann, eller et kryp?

 

 

 

10 kommentarer

30.01.2017 kl.17:29

Jenter må slutte å gi fra sge bilder eller spre mannfolkas bilder videre siden gutta gjøre dte med jenter,så er dte likt

Jan Roar Hatlem

30.01.2017 kl.22:59

Anonym: Jeg vil absolutt oppfordre alle unge til å være forsiktig med å ta og sende nakenbilder av seg selv. Men, selv om noen gjør det, så betyr ikke det frikort til å spre dem videre mot noens vilje.

stavangerinmyheart

30.01.2017 kl.18:07

uff. Ikke kjekt. Håper det tas tak i dette og at instanser kommer inn. Alt det er.......

Jan Roar Hatlem

30.01.2017 kl.23:00

stavangerinmyheart: Håper at mange griper fatt i dette problemet ja. Og får de tak i noe av dem som sprer sånne bilder, så må de straffes slik at andre forstår at dette faktisk er alvorlig,

Anna Kalbach

30.01.2017 kl.19:14

Jeg har nettop lest meg opp på denne saken selv. Det er jo helt sykt og jeg kan, som jente kjenne på frykten om å skulle finne et slikt bilde på nett, synlig for alle. En helt grusom følelse. Det kan skje den beste, og som du sier, det kan ikke sies nok: Vær forsiktige der ute!

Jeg er spent på videre tiltak i forhold til denne appen.

Bra innlegg :)

Jan Roar Hatlem

30.01.2017 kl.23:03

Anna Kalbach: Etter det jeg forstår er det flere som har anmeldt saken, så vi får håpe at de som står bak appen i første omgang stenger den ned slik at muligheten for å å spre sånne bilder de forsvinner. Men å stenge alle muligheter for å bruke nettet til å spre bilder er nok en svært vanskelig oppgave, så vi kommer nok ikke unna at det aller beste er om spesielt barn og unge slutter å ta og sende nakenbilder av seg selv.

Sima Sophian

30.01.2017 kl.19:42

Syns så synd på disse jentene, men på den ene siden er det gutters feil å gjøre sånt, på den andre siden jenters feil å sende slike bilder. For det første man kan ikke stole på noen og for det andre... hva er poenget :S Håper de blir tatt alle sammen, så frekt gjort!

Bra skrevet :)

Jan Roar Hatlem

30.01.2017 kl.23:05

Sima Sophian: Det absolutt beste er om både jenter og gutter slutter å ta og sende nakenbilder av seg selv. Men, om noen likevel gjør det, så gir det ingen noe frikort til å spre dem videre.

Takk :)

Smen

31.01.2017 kl.21:13

Har du mulighet til å legge ut en invitekode her, jeg er sikkert ikke den eneste av leserne dine som vil finne ut om det er bilder av meg der...

Jan Roar Hatlem

31.01.2017 kl.22:30

Smen: Nei, dessverre. Er ikke inne på den appen, så kan ikke hjelpe deg der. Formidlet bare det jeg har lest fra diverse medier.

Skriv en ny kommentar

Jan Roar Hatlem

Jan Roar Hatlem

46, Flora

Mann som venter på midtlivskrisen. Interessert i mangt og mye, meninger om mangt og mye, og sikkert langt ute på viddene i mange tilfeller. Fotball- og bokseentusiast, mine lag er Liverpool, Florø Fotball, Barcelona og Viking.

Kategorier

Arkiv

hits