Har Klopp forstått Premier League?

La meg først si:

Jeg mener vi som klubb skal prise oss lykkelig over at vi fikk tak i en manager som Jurgen Klopp. Under hans ledelse har vi beveget oss fra en klubb langt unna topp fire og enda lenger unna Premier League-tittelen til å bli en klubb som igjen er å regne med. Så dette innlegget er på ingen måte ment som noen slakt av den karismatiske tyskeren, og jeg mener definitivt at han må få lenger tid på sitt prosjekt.

Men, det kan ikke benektes at januar har vært en vond måned for alle som er glad i LFC.
Fra å være på tabelltoppen og i praksis den eneste reelle utfordreren til Chelsea, har vi sakket akterut og er nå så vidt inne på topp fire. I tillegg har vi i løpet av noen dager forsvunnet ut av begge de nasjonale cupene. Attpåtil på Anfield.

Det finnes selvsagt mange forklaringer på nedturen, som egentlig så smått begynte i november.
For frem til den siste landslagspausen var vi fantastiske, anført av den sprudlende kvartetten på topp.
Men etter at gutta returnerte fra landslagsspillet har det kladdet mer. Lallana skadet først, Coutinho ikke helt seg selv etter landslagspausen og så ble også han skadet.
Uavgjort mot Southampton ble fulgt opp med sliteseire mot Sunderland og Leeds, før nederlaget mot Bournemouth og en ny uavgjort mot West Ham.
Så hever vi oss igjen og kommer oss fint gjennom juleprogrammet. Tidvis med fin fotball, men da var det kanskje først og fremst det defensive som fungerte. Inkl en Mignolet som da hadde en av sine bedre perioder i klubben,

Så kom januar da.....Og den vil vi vel alle helst glemme. Men er jo en sjanse igjen da, til å starte det vi håper skal bli en ny opptur. Vi får håpe at Mane kommer frisk og rask tilbake, selv om hans slutt på Afrikamesterskapet ble heller trist.

Årsakene til nedturene er nok mange og sammensatte. Men som mange for lengst har pekt på. Skadeutfordringer og Mane i Afrika har gjort at vi ikke har sett Lallana, Coutinho, Firmino og Mane sammen siden før den nevnte landslagspausen. Det forklarer nok en god del, for det var jo først og fremst det gnistrende offensive spillet som fikk oss til å drømme om det helt store.
Det har selvsagt ikke gjort det bedre at en viktig spiller som Matip ble skadet, eller at Henderson også har slitt litt og ikke er på det nivået han var i høst. Og i tillegg har vi i det siste ikke hatt spisser som har fungert, og vi har heller ikke en keeper som gjør de utrolige redningene som kan bringe selvtillit inn en spillergruppe som nå sliter litt. For å nevne noe.

Samtidig så kan vi ikke hevde at vi har vært ekstremt skadeplaget. Det er i grunn ikke mer enn man må regne med. Og det forteller oss at, som mange har vørt inne på tidligere, at troppen er i minste laget og at mange av reservene ikke holder et godt nok nivå.

Nok om det.

Det jeg har fundert litt på, er om Klopp helt har forstått England og Premier League.
Jaja, jeg vet at det er søkt av en ordinær fan å stille det spørsmålet, for han vet jo utvilsomt lysår mer om alt som har med fotball å gjøre enn det jeg gjør.

Han har en strålende managerkarriere bak seg.
Men, det er bare fra Bundesliga. Og der har de denne vinterpausen da. Som gjør at spillerne får litt tid til å hvile litt, riste av seg småskader, samle overskudd.

Den har de som kjent ikke i England.
Vi forstår alle at den fotballen Klopp ønsker å spille må være krevende, og uten vinterpausen. Blir det for krevende for spillerne?
Er det derfor de har virket litt tunge, at de ser ut til å mange overskudd og vinnervilje? At det de gjennomfører på trening og i kamp sliter dem ut?

Det er bare en teori, og den er ikke uten sprekker. For i de fleste av kampene har de jo fortsatt løpt mer enn motstanderne, noe som tyder på at de orker. Vi har heller ikke hatt så mange belastningsskader som vi slet så tungt med i fjor vinter. Denne sesongen har det vært mer rene smeller.

Men likevel. Nedturen har kommet sånn ca da det i Bundesliga ville vært vinterpause.
Det kan være helt tilfeldig.

Men det er nå likevel noe jeg håper at Klopp & co reflekterer litt over.

For England og Premier League må gjerne læres?

Jeg tror at Klopp vil knekke den koden. Han kan utvilsomt sitt fag, men vi skal huske at mannen brukte litt tid også på å løfte Dortmund til tysk og europeisk toppnivå. Han må få mer tid på seg, og da håper og tror jeg at vi skal få se at han også i Liverpool kan finne og utvikle spillere fra å være så godt som ukjent til verdensstjerner. Er jo mange av de han jobbet med i Tyskland som i dag er noen av de største stjernene i Europa.

Men kanskje må han gjøre det litt annerledes en i Tyskland, siden de ikke har vinterpausen i England.

Som sagt, jeg er overhodet ikke ute med noen knallhard kritikk av Klopp og hans stab. Jeg er stor fan av mannen.
Vi skal heller ikke svartmale. Vi er fortsatt topp fire, foran de pengesterke Manchesterlagene og masse å spille for. Litt synd at det ikke ser ut til å komme noen forsterkninger nå i januar-vinduet. Men, spillere gode nok til å gå inn på laget vokser ikke på tre. Ikke noe poeng i å bruke penger på stallfyll. Da er det bedre at de unge får noen flere muligheter når sjansen byr seg. Nå er vi jo ute av cupene også, og det gjør jo at det stort sett bare blir en kamp i uka resten av sesongen.
Nå krysser jeg fingrene for at oppturen starter mot Chelsea. Vi har vært gode mot de beste. Mane er tilbake. Nå starter resten av sesongen.

YNWA.

2 kommentarer

Personlig Utvikling

31.01.2017 kl.08:19

Er redd det blir tap idag. Er jo den siste kampen i vår verste måned. Hadde kampen gått imorgen, hadde eg hatt større tro. Er nok litt overtroisk.

Vi har litt liten stall, og burde hatt litt flere stjernespillere. Så en spiller ikveld hadde jo vært en drøm. Men det skjer nok ikkje. Og spesielt siden vi spiller kamp.

Jan Roar Hatlem

31.01.2017 kl.16:24

Personlig Utvikling: Skulle gjerne hatt inn noe mer kvalitet for å øke og forsterke bredden i troppen ja. Men svært lite trolig at det kommer inn noen nå i dette vinduet. Vi får håpe at Mane bringer med seg det vi trenger for å snu trenden i kveld. YNWA.

Skriv en ny kommentar

Jan Roar Hatlem

Jan Roar Hatlem

46, Flora

Mann som venter på midtlivskrisen. Interessert i mangt og mye, meninger om mangt og mye, og sikkert langt ute på viddene i mange tilfeller. Fotball- og bokseentusiast, mine lag er Liverpool, Florø Fotball, Barcelona og Viking.

Kategorier

Arkiv

hits