Kvinne tatt for spredning av nakenbilder

Det var TV2 som sist uke fortalte om et forum på appen Discord, der medlemmene delte nakenbilder av navngitte norske jenter.

Saken har vakt stor oppsikt og TV2 har blitt kontaktet av mange kvinner som har funnet bilder av seg selv inne på forumet.
Etter at saken ble kjent skal flere av bildene ha blitt slettet, og serveren er nå fjernet. Men det er lite trolig at problemet av den grunn er over. For ifølge en av kvinnene TV-kanalen har vært i kontakt med ble det på forumet snakket om at det er opprettet en ny server, og selvsagt kan folk ha lastet ned og lagret bildene.

Ifølge TV2 har politiet i Lofoten mottatt flere anmeldelser, og i en av sakene klarte de å spore opp en person de mente stod bak . De gikk til pågripelse av en kvinne i 20-årene, og i avhør skal hun ha tilstått. Hun skal ha blitt svært overrasket da hun ble tatt. Politiet sier til TV2 at bildedelingen er straffbart og at de vil følge opp saken,

Kvinnen er neppe den eneste som har delt bilder på den aktuelle appen, eller andre steder på den mørke deler av nettet.

Jeg håper at politiet vil ta dette problemet på alvor, og at de som deler og legger ut denne  typen bilder straffes knallhardt. Noen år bak lås og slå burde få drittsekkene på bedre tanker

Og som nevnt før, man kan bare oppfordre alle og da spesielt barn og unge til å være forsiktig med å sende nakenbilder av seg selv til noen. Mottageren trenger slett ikke være den han eller hun utgir seg for å være, eller bildene kan av tilfeldigheter komme på avveie.

Selv om ansvaret naturligvis ligger hos den som senere måtte dele bildene med andre uten ditt samtykke, så er det nå en gang slik at en smule forsiktighet aldri har skadet noen,

 

2 kommentarer

synskepeggy

02.02.2017 kl.00:57

Advarslene har stått i kø i mange år,allikevel er jenter dumme nok til å legge ut disse bildene,enten selv eller skylder på at andre har tatt dem,mer eller mindre uten tillatelse og lagt dem ut.

Når så disse bildene begynner å ta av på nettet hyles det om stakkars meg,jeg har blitt utnyttet og diverse annen syting for å prøve å få (oppmerksomhet) medlidenhet.

Hvem er disse jentene som gjør noe så til de grader idiotisk,og hvem er disse foreldrene som legger ut bilder av sine egne barn,ofte mer eller mindre påkledt,er det riktig,som noen forskere hevder,at man mister hjerneceller av (mye) internettbruk.

Jeg kunne tenkt meg å høre hva de har å si den dagen bildene av barna eller nakenbilder av disse jentene har havnet på sider for "spesielt interesserte"

Det verste er at de KUN kan skylde på seg selv og sin egen tankeløshet at sånt skjer.

Hilsen synskepeggy.

stavangerinmyheart

02.02.2017 kl.08:09

Ja det er en dum ide å legge ut bilder, enig der. Vi foreldre kan gå foran som et godt eksempel når det gjelder oss selv selvfølgelig også, men også våre barn. Våre barn derimot, ungdommen tenker vel ikke så langt alltid, og tross om jeg synes skole og hjemmene informerer så må det fortsettes med. Igjen og igjen og igjen.

Skriv en ny kommentar

Jan Roar Hatlem

Jan Roar Hatlem

46, Flora

Mann som venter på midtlivskrisen. Interessert i mangt og mye, meninger om mangt og mye, og sikkert langt ute på viddene i mange tilfeller. Fotball- og bokseentusiast, mine lag er Liverpool, Florø Fotball, Barcelona og Viking.

Kategorier

Arkiv

hits