Bayan kaster hijaben

Så kom nyheten om at Malika Bayan har kastet hijaben.

Du har sikkert fått med deg saken om Malika Bayan, som ble nektet adgang til en frisørsalong fordi hun bar hijab.

Nå har hun postet et bilde av seg selv uten hijab på sosiale medier, og til Jærbladet bekrefter hun at hun har sluttet med hijab. Hun sier at hun fortsatt er muslim, men gjennomgår en stor endring i livet sitt og trenger en ny start. Hijaben skal ha fått ny betydning etter hun har endret seg de siste 3-4 månedene.

Hun vil ikke si så mye mer om hvorfor hun har sluttet med hijab, utover at det er av personlige årsaker.

Greit nok, hun har jo selvsagt ikke noe forklaringspåbud.

Men det hele blir jo litt merkelig da. Det er bare knapt 1,5 år siden hun ble avvist i frisørsalongen til Merete Hodne fordi hun bar hijab. Hodne ble anmeldt, og i tingretten dømt til å betale en bot på 10.000 kroner. Saken ble anket, Hodne ble dømt også i lagmannsretten men boten ble da redusert til 7.000 kroner. Interessant nok fordi retten ikke kunne utelukke at den fornærmede oppsøkte frisørsalongen for å se hvordan den tiltalte ville reagere. Saken er nå anket videre til Høyesterett.

Med til historien hører det også at Bayan har gått til søksmål mot Hodne for uttalelser hun skal ha kommet med på Facebook.

Hodne er nå av den oppfatning at hun må frikjennes for det siste søksmålet, noe Bayans advokat ikke uventet er uenig i

Sett fra siden er det vanskelig å ikke tro at Bayan hele veien har vært ute etter oppmerksomhet, og det skal bli interessant å se hva Høyesterett etter hvert kommer frem til. Jeg er på langt nær noen jurist, men Hodne fikk altså allerede i lagmannsretten boten redusert fordi retten ikke kunne utelukke at fornærmede oppsøkte frisørsalongen for å se hvordan tiltalte ville reagere.

At Bayan nå har kastet hijaben kan vanskelig styrke hennes sak.

Blir interessant å se hva som skjer i de neste rundene av denne saken

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jan Roar Hatlem

Jan Roar Hatlem

46, Flora

Mann som venter på midtlivskrisen. Interessert i mangt og mye, meninger om mangt og mye, og sikkert langt ute på viddene i mange tilfeller. Fotball- og bokseentusiast, mine lag er Liverpool, Florø Fotball, Barcelona og Viking.

Kategorier

Arkiv

hits