Lærer kalte Listhaug for jævla rasistkjerring

Bystyrepolitiker Gjermund O. Bjørndahl kalte Sylvi Listhaug for «jævla rasistkjerring» i et svar til et av ministerens Facebook-innlegg natt til søndag. Arendal-politikeren som representerer Ap nekter nå å beklage utspillet.

Det å bruke sterke ord er ikke noe nytt for Bjørnhaug. Han har tidligere blitt beskyldt for å mobbe politikerkollegaer, og måtte legge seg såkalt flat etter at han den gangen innrømte å ha gått over streken.

I tillegg til å være en aktiv og hissig Ap-politiker som åpenbart ikke klarer å argumentere uten å ty til denne typen utspill,  jobber Bjørndahl som lærer.
Han er altså en av dem som skal lære den oppvoksende generasjon litt om elementær folkeskikk og at det å mobbe en meningsmotstander ikke er spesielt bra.

Er dette et passende forbilde for unge, som politiker og lærer?

Det får meg til å tenke på politimannen Stein Robin Kleven Bergh som fikk sparken for en del kontroversielle uttalelser på Facebook. Bla kalte han daværende statsminister Jens Stoltenberg for et krapyl, og han kom med diverse nedsettende kommentarer om innvandrere. Såkalte morsomheter, som ble for mye for hans arbeidsgiver og mannen fikk avskjed.

Jeg reagerer ikke spesielt på det siste. En politimann har en spesiell posisjon i samfunnet, og tilhører en yrkesgruppe som er helt avhengig av å ha folkets tillit. Avskjeden synes korrekt, slik jeg ser det.

Bjørndahls partikollegaer ser ikke ut til å sette nevneverdig pris på hans kommentar om Listhaug.

Men jeg mener det er enda viktigere at mannens arbeidsgiver tar fatt i dette. Slik politiet er avhengig av å ha folkets tillit, er dette noe som i høyeste grad også gjelder for lærere. De er den yrkesgruppen som mer enn kanskje noen andre må sette inn støtet i kampen mot mobbing. Da er det vanskelig å forstå at de kan se seg tjent med å ha en lærer som Bjørndahl i sine rekker. En skriftlig advarsel må være det minste man må kunne forvente, vel og merke om man skal følge opp de konsekvenser utspillene til Kleven Bergh fikk for han.

Men jeg tror saken ikke får noen konsekvenser, bortsett fra en såkalt skarp advarsel fra Ap.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Jan Roar Hatlem

Jan Roar Hatlem

46, Flora

Mann som venter på midtlivskrisen. Interessert i mangt og mye, meninger om mangt og mye, og sikkert langt ute på viddene i mange tilfeller. Fotball- og bokseentusiast, mine lag er Liverpool, Florø Fotball, Barcelona og Viking.

Kategorier

Arkiv

hits