Feil å øke pappakvoten

Så ble det nederlag for regjeringen, når det gjelder pappakvoten.

I seg selv ikke så dramatisk at en mindretallsregjering taper en sak, det ligger i demokratiets natur at opposisjonen kan finne sammen og tvinge en mindretallsregjering til å innføre ne politikk de egentlig ikke ønsker. Så lenge det er slik at opposisjonspartiene faktisk står for den politikken de enes om, og ikke bare blir med på lasset for å ødelegge for regjeringen så er det slik det må være. Annerledes hvis de egentlig er enig med regjeringen, men ser sitt snitt til å ødelegge.
Akkurat i denne saken så tror jeg ikke det er tilfelle, men det er klare signaler som tyder på at mange i opposisjonen først og fremst tenker på det politiske spillet og egne interesser, og overhodet ikke har landets beste i tankene.

Nok om det, var ikke det jeg hadde på hjertet.

Jeg ser ingen grunner til at pappakvoten skal økes. Den var på ti uker, altså godt over to mnd, og siden svært mange fedre ikke tok ut noe mer synes jo det å være tilstrekkelig. Det var jo muligheter for å ta ut mer, hvis ønskelig.

Men så var det dette med valgfriheten da, og i øynene til mange er jo det en skummel sak. Spesielt på venstresiden. De har sjelden noen problemer med å bruke tvang om folket ikke lydig og gjør som de sier. Om en familie mener at en økt pappakvote ikke er til deres beste, så er det for dem underordnet. De vet best hvor skolen trykker, også for familien Olsen på Røros og familien Olsen i Ålesund.

Jeg er av den mening at familiene selv burde få anledning til å styre hvor mange uker foreldrene vil fordele seg imellom.
Og, jeg syns at spesielt SV og Ap burde være ærlig om hvorfor de vil øke pappakvoten. Det er ikke av hensyn til far, ikke av hensyn til barnet. Men av hensyn til mor, og hennes tilknytning til arbeidslivet. Det er jo et helt legitimt standpunkt, så hvorfor i alle verden ikke være ærlig om det?

Men heldigvis så har det, i alle fall foreløpig, ikke kommet noe samlet krav om øke den samlede fødselspermisjonen.
Det er det aller viktigste. Jeg er ikke mot gode ordninger for barnefamiliene, men dagens rammer er GODE NOK, og bør slett ikke utvides.

Én kommentar

Cash

12.10.2017 kl.23:32

Vent til de vedtar at FAR må føde annenhver gang....

Pappaperm er helt greit, men folk bør kunne velge og styre en del av det selv.

Pappaperm er verken for barnet, pappaen eller i særlig grad mammaen, men for å vise hvor likestilte man er i Norge. Dersom de tenkte på barnet og pappakontakten, hadde de ikke basert denne permen på mors inntekt.

Skriv en ny kommentar

Jan Roar Hatlem

Jan Roar Hatlem

46, Flora

Mann som venter på midtlivskrisen. Interessert i mangt og mye, meninger om mangt og mye, og sikkert langt ute på viddene i mange tilfeller. Fotball- og bokseentusiast, mine lag er Liverpool, Florø Fotball, Barcelona og Viking.

Kategorier

Arkiv

hits