Strammere for arbeidsledige

Mange saker etter dagens fremleggelse av statsbudsjett.

Ikke uventet så brummes det fra mange i opposisjonen, i media og fra særinteresse-grupper, for å nevne noen.

For de fleste av oss, så er det som vanlig. Vi vil i grunn ikke merke så veldig stor forskjell, ikke denne gangen heller. De store linjene ligger der, uavhengig av den politiske fargen på regjeringen.

Det er nok likevel en del av punktene i budsjettet jeg er uenig i, og da tenker jeg bla på den foreslåtte innstrammingen for arbeidsledige.

Ved beregningen av dagpengegrunnlaget, så kan NAV i dag ta utgangspunkt i siste års inntekt eller snittet av de siste tre årene. Dagpengene har så blitt beregnet basert på det som har gitt den ledige best uttelling.

Nå foreslår regjeringen å endre på dette, om de får gjennomslag så skal kun siste års inntekt brukes som dagpengegrunnlag. På dette skal staten spare 300 millioner kroner.

Nå er selv den norske staten ikke noen Sareptas krukke. Det er forståelig at det må kuttes her og der for at et budsjett skal kunne henge sammen. Men her rammer man fort en sårbar gruppe, som allerede har mistet mye av den inntekten de hadde mens de var i arbeid.

Her håper jeg at regjeringen ikke får gjennomslag for sitt forslag.

 

Én kommentar

Krabbe

13.10.2017 kl.00:19

Men samtidig så har folk et visst minstekrav etter lover og regler, så får de utbetalt under det, må NAV spe på med sosialhjelp. Men klart, det betinger jo at det ikke er penger på konto eller partner med inntekt...og sosialhjelpen går på kommunebudsjettet.

Jeg synes ikke det er så altfor ille. Verre med hvitresept-kutt overfor syke,- og pleietrengendes pårørende. Det må fikses.

Skriv en ny kommentar

Jan Roar Hatlem

Jan Roar Hatlem

46, Flora

Mann som venter på midtlivskrisen. Interessert i mangt og mye, meninger om mangt og mye, og sikkert langt ute på viddene i mange tilfeller. Fotball- og bokseentusiast, mine lag er Liverpool, Florø Fotball, Barcelona og Viking.

Kategorier

Arkiv

hits