Norge - et Nazisamfunn?

I et følelsesladet innlegg på db.no nylig skriver tidligere mottaksleder Gry Herland om sine erfaringer etter en Polentur sammen med en gjeng 10. klassinger. '

Jeg har ingen problem med å forstå at besøk i Auschwitz og andre konsentrasjonsleirer er en sterk opplevelse. Og vi er helt enig, grusomhetene som herjet Europa under andre verdenskrig må aldri få skje igjen.

Men så sporer Herland til de grader av.
I fullt alvor mener hun at norsk asylpolitikk er sammenlignbart med tyskernes behandling av sine fanger.

Det er knapt så man tror det er sant.

Herland mener vi må slutte å snakke om oss og dem.
Det er bare det at asylsøkere er en gruppe. De kommer for å søke om asyl, noen vil få et ja og får bli i Norge mens andre vil få avslag. De er altså en gruppe mennesker som må gjennom en prosess som norske myndigheter og lokalsamfunn må håndtere. Det er altså oss og dem, lik det eller ikke.
Det betyr ikke at de skal sees ned på, eller er noe mindre verd enn noen andre.
Og nei, det er ingen som mener alle asylsøkere er lykkejegere, økonomiske migranter, flyktninger, dublinere, flyktninger som oppholder seg ulovlig i landet.
Men mange av de som har kommet til Norge og Europa ellers er nettopp det. Det vil ikke opphøre om vi slutter å benevne dem det. Det at hun ramser opp så mange varianter, viser jo nettopp at de ikke defineres ensidig som en gruppe, men som enkeltindivider der noen nødvendigvis med rette må omtales som det ene eller det andre. Ingen kan benekte at noen asylsøkere er lykkejegere eller økonomiske migranter som drives av håpet om et bedre liv. I og for seg en ærlig sak, men det gir ikke grunn til innvilget asylsøknad. Og Dublinere, det kommer av en demokratisk inngått avtale mellom EU-lanene og noen til, som går ut på at en asylsøker som hovedregel skal søke om asyl i det første landet man kommer til.

Asylsøkere får uavhengig av hvilken bås de etter hvert blir satt i, sin søknad individuelt behandlet. Innvilget søknad gir rett til opphold.
Men det er nå engang slik at man skal være i fare i sitt hjemland for å kunne få innvilget opphold. Et avslag betyr at myndighetene ikke anser at de nødvendige vilkår er til stede. Dermed må man forlate landet. Men før den tid finnes det mange ankemuligheter. Det hele følger altså en demokratisk innført og vedtatt rettsprosess.

Å sammenligne dette med Hitlers og nazismens ondskap......
Det er så historieløst, så kunnskapsløst.

Hitlers ofre ble ikke omtalt med navn, men med et nummer.
Også her mener Herland å finne en parallell til norsk asylpolitikk.
Det at en asylsøknad registreres med et saksnummer, er altså det samme som nazistenes registrering av de som kom til konsentrasjonsleirene,....
Herland kjenner til historier om beboere på asylmottak som ble omtalt med sitt tildelte nummer.
Altså det samme som jeg har hørt pasienter innlagt på sykehus bli omtalt som. Kanskje for å faktisk kunne prate mer anonymt om en person enn hva de kan om de skal omtale vedkommende ved navn.

Jeg kan være enig i at lang ventetid på et asylmottak er uheldig og noe vi så langt mulig må unngå. Men når Listhaug legger opp til rask saksbehandlingstid så er jo det også ille. Det siste er ikke Herland inne på, slik at det også er sagt.

Kort oppsummert
Det er en ærlig sak å mene at norsk innvandringspolitikk er for streng.
Men å sammenligne noe av det med nazismens ondskap.....

Nei, det er og blir så langt ute på jordet som det er mulig å komme.

 

 

Én kommentar

Brutal Truth

10.11.2017 kl.02:07

Alt relatert til 1 og 2 verdenskrig er marxistisk propaganda

Det er ingen bevis for at Holocaust skjedde, Nüremberg prosessene var bare en såkalt "kangaroo court" for å dømmen noen som ikke hadde gjort noe galt.

Men men 6 millioner jøder døde jo!!! Det tallet er oppdiktet, det er faktisk publisert mer enn 10 ganger mellom 1 og 2 verdenskrig at 6 millioner jøder var i nød i jødisk eide aviser.

Men men Hitler ville drepe alle jøder!!! Det vet vi ikke er sant ettersom Hitler satt opp en avtale med jøder om å sende jøder til Israel. Du kan finne informasjonen om dette i Haavara avtalen.

Det som er enda mer interessant er hva jøder har gjort etter 2 verdenskrig. Jeg tror du vil bli sjokkert over hvor mange jødiske organisasjoner det er som transporterer migranter til Europa

Skriv en ny kommentar

Jan Roar Hatlem

Jan Roar Hatlem

46, Flora

Mann som venter på midtlivskrisen. Interessert i mangt og mye, meninger om mangt og mye, og sikkert langt ute på viddene i mange tilfeller. Fotball- og bokseentusiast, mine lag er Liverpool, Florø Fotball, Barcelona og Viking.

Kategorier

Arkiv

hits